8 nieuwste en beroemdste toeristische attracties rond het Tobameer

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

Het Tobameer is een gebied met een sterke legende. De plaats zelf ligt midden in de provincie Noord-Sumatra. Dit meer is zelfs uitgeroepen tot het grootste meer van Indonesië en Zuidoost-Azië. Behalve dat het groot is, het Tobameer heeft ook een prachtig natuurlijk uitzicht.

Inbegrepen in de rijen van vulkanische meren, heeft het Tobameer een lengte van 100 km en een breedte van 30 km. Dit uitgestrekte meer wordt ook bewoond door een klein eiland dat algemeen bekend staat als het Anak-meer, namelijk het eiland Samosir.

1. Holbung-heuvel

Als je een fan bent van de Teletubbies-serie, ben je zeker geen onbekende in de heuvels in deze film. Nou, in Indonesië blijkt het een soortgelijk uiterlijk te hebben als in de film, namelijk Holbung Hill. De locatie is in Parapat, Tomok, Noord-Sumatra.

Op deze heuvel kunnen bezoekers over kronkelende wegen klimmen. Ondertussen zien bezoekers onderweg een stuk onkruid langs de kant van de weg. Wanneer je de top bereikt, zie je de uitgestrektheid van het Tobameer en het geweldige uitzicht op de omringende natuur.

2. Inna Parapat Hotel

De naam Inna Parapat Hotel, gelegen in Parapat, Noord-Sumatra, komt u wellicht bekend voor. De reden is dat dit hotel meestal wordt gebruikt door Indonesische atleten die deelnemen aan wedstrijden. Naast een plek om te verblijven, biedt Inna Parapat Hotel ook interessante uitzichten over de omgeving. Een van de attracties in dit hotel is de sfeer zoals in een windmolenland.

Hoe niet, op één hotellocatie staat een gebouw in Europese stijl, compleet met een windmolen in het midden. Daarvoor moet je bij een bezoek een camera meenemen om op de instagenische plek te poseren.

3. Bakkara-vallei

De toeristische gebieden rond het Tobameer zijn inderdaad divers. Een daarvan is het Bakkara Valley-gebied. Als je daar aankomt, zie je een plek in het midden waarvan er een vrij rustige rivierstroom is. Toch bleek de stroom van de rivier rechtstreeks uit de waterval te komen. Meer dan dat, de Bakkara-vallei was in feite de geboorteplaats van koning Sisingamangaraja, die beroemd was om zijn verzet tegen de Nederlanders.

Deze plek is niet alleen beroemd om zijn natuurlijke panorama, maar is ook rijk aan sjalottenproducten. Bakkara Valley is ook bekend als Aek Sipangolu. Volgens de lokale gemeenschap betekent de naam gebied een rivier die herleeft. Ten slotte circuleerde het nieuws dat iedereen die in deze rivier baadde of dronk, zou herstellen van verschillende ziekten.

4. Binanga Bolon-waterval

De volgende waterval rond Lake Toba is de Binanga Bolon-waterval. Deze waterval ligt in een bosgebied. Om er te komen, moet je een weg passeren die direct aan de oevers van het Tobameer ligt. Naast het genieten van de schoonheid van het bos, kunnen bezoekers ook de uitgestrektheid van het Tobameer zien.

De waterval wordt omgeven door weelderige bomen in Binanga Balon Village. Weliswaar moet je om bij de waterval te komen tot een hoogte van 100 meter klimmen, maar het pad dat gepasseerd moet worden is vrij eenvoudig. De reden is dat de weg is gerepareerd, zodat hij niet steil meer is.

5. Tuktuk Siadong-dorp

Als je het Tobameer bezoekt, vergeet dan niet om een ​​plaatsje genaamd Tuktuk Siadong Village te bezoeken. Dit plattelandstoerisme wordt meestal gebruikt door bezoekers als een plek om te verblijven als ze moe zijn van het verkennen van de uitgestrektheid van het Tobameer.

Het dorpsgebied ligt direct aan de rand van een klein voorgebergte op het eiland Samosir, zodat u kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van het dorp Siadong. Er zijn veel activiteiten die in dit dorp kunnen worden gedaan, zoals kanoën, jetskiën, waterfietsen, vissen, enzovoort.

6. Paropo-strand

Paropo Beach ligt in Paropo Village, Noord-Sumatra, dat grenst aan het Tobameer. Het strand is omgeven door prachtige heuvels. Vergeet niet het kampeerterrein dat er mooi en ruim uitziet.

Er zijn veel activiteiten die op dit strand kunnen worden gedaan, waaronder vissen. Bezoekers moeten echter zelf hun hengels meenemen omdat er geen verkopers of plaatsen zijn om hengels te huren.

7. De Sapo-bloementuin van Juma Tongging

Geïntrigeerd door rondleidingen rond het prachtige Tobameer, kunt u een bezoek brengen aan de Sapo Juma Tongging Flower Garden. Met deze unieke naam zijn velen natuurlijk benieuwd naar de uitstraling van de plek.

Aanvankelijk werd op die plaats een hotel gebouwd, Sapo Juma genaamd. Maar nu is het ook een instagenische plek. Hoe niet, rondom de herberg zijn er kleurrijke en ruime bloementuinen. In feite wordt deze plek vaak gebruikt als pre-wedding fotolocatie.

Om om de bloem heen te lopen, kun je een pad passeren dat is aangelegd voor bezoekers. U kunt de uitgestrektheid van verschillende prachtige sierplanten zien, zoals de oceaan.

8. Tomok Toeristendorp

Naast stranden en heuvels heeft Noord-Sumatra ook landelijke toeristische bestemmingen, waaronder het Tomok Tourism Village. In dit dorp vind je veel mythische verhalen die door lokale bewoners worden geloofd.

Er zijn veel locaties die een toeristische attractie kunnen worden. Als een standbeeld dat uit zichzelf kan bewegen en dansen, namelijk het sigale-gale standbeeld. Daarnaast is er ook een petilasan, een begraafplaats voor de oude Batak-koning. Een bezoek aan hier is natuurlijk een unieke vakantie.

Wonderful Indonesia

Dus lijst met aanbevolen vakantieplekken om te bezoeken in het Tobameer. Als je nog andere informatie over het Tobameer nodig hebt, kan de Wonderful Indonesia-website je referentie zijn om het te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *