9 must-visit Wakatobi-aanbevelingen voor toerisme

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Wakatobi, gelegen in de provincie Zuidoost-Sulawesi, heeft een nautische charme die niet langer twijfelachtig is. Voor reizende liefhebbers is het duidelijk dat toerisme in Wakatobi interessant is om te ontdekken.

Geïnteresseerd in een bezoek aan Wakatobi voor uw volgende vakantie? Bekijk de beste reis naar Wakatobi die je moet bezoeken tijdens je vakantie naar Wakatobi!

1. Strand van Hoga-eiland

Praten over de schoonheid van Wakatobi-toerisme kan niet worden gescheiden van de exotische stranden die in het oosten van Indonesië liggen. Een daarvan is het strand van Hoga Island, dat beroemd is om zijn zeer schone fijne witte zand.

Deze toeristische bestemming in Wakatobi, die door een kleine zeestraat van het eiland Kaledupa wordt gescheiden, staat ook bekend om zijn veel rustigere golven. Met deze zeer rustgevende sfeer kunt u de tijd bekijken u geniet van de schoonheid van deze toeristische attractie in Wakatobi.

2. Kulati Village Tomia Island

Naast Hoga Island is Tomia Island een ander eiland in Wakatobi dat ook vaak een favoriete toeristische bestemming in Wakatobi is. Een van de attracties die je op Tomia Island kunt bezoeken is Kulati Village, een klein dorpje aan de oostkant van Tomia Island.

Dit kleine dorp dat nog steeds een traditionele sfeer ademt, ligt in een heuvelachtig gebied en staat bekend om zijn exotische uitzichten op het landschap. In combinatie met de steile kliffen die het witte zandstrand omlijsten en het uitgestrekte blauwe zeeoppervlak, zal iedereen betoverd worden door zijn schoonheid.

3. Top van de hemel in Tomia

Een andere toeristische attractie in Wakatobi die je op Tomia Island kunt vinden is Puncak Kahyangan. Deze piek zelf is een vrij brede grasheuvel waar je vanaf een hoogte het exotische panoramische uitzicht op het landschap van Tomia Island kunt zien.

Deze toeristische bestemming in Wakatobi is ook beroemd om zijn prachtige zonsondergangpanorama. Daarnaast kun je ook overnachten in deze heuvels om de prachtige sterrenhemel aan de prachtige Wakatobi-nachthemel te zien.

4. Sombanomeer

Gelegen in het midden van het mangrovebos van het eiland Kaledupa, wordt het heldere water van het Sombano-meer exotischer met een verscheidenheid aan tropische flora zoals orchideeën, verschillende soorten pandanus en natuurlijk de mangrovenheen.

Naast de schoonheid van het panorama, heeft deze toeristische plek in Wakatobi ook een legende over een zwarte krokodil wordt aangenomen dat hij in dit meer leeft. Als gevolg hiervan toepassing veel lokale mensen niet aan in het meer te.

5. Hendaopa natuurlijk baden

Gelegen in Wawatimo Village, op de top van Mount Tomia, is het natuurlijke slechte van Hendaopa een toeristische bestemming in Wakatobi die niet minder interessant is om te bezoeken. Om het Hendaopa Natuurbad te kunnen treden, moet je eerst een kleine grot treden die eruitziet als een gewoon gat. Wie had echter gedacht dat er een heel mooi natuurlijk slecht in zit.

6. Goa Kontamale

Niet alleen de schoonheid van de stranden, het exotisme van het natuurtoerisme in Wakatobi wordt ook gedomineerd door unieke grotten met daarin stromend grondwater. Een van de meest populaire is Goa Kontamale op Wangi-Wangi Island.

Deze grot staat ook bekend als Goa Telaga vanwege de plas water op de rand van de grot. Je kunt het exotisme van toeristische attracties in Wakatobi verkennen, die zijn versierd met stalactieten en andere heldere waterstromen in de grot.

Wonderful Indonesia

7. Anano Island-strand

Met de bijnaam “Island of a Thousand Turtles” is Anano Island een aparte toeristische attractie in Wakatobi. Dit kleine onbewoonde eiland is inderdaad een broedplaats voor kolonies van groene schildpadden en ook voor karetschildpadden, dus veel toeristen komen vaak naar dit eiland om het proces van het uitbroeden van schildpadeieren te zien.

Hoewel het niet in het paaiseizoen is, maakt de schoonheid van het strand op het eiland Anano het een toeristische plek in Wakatobi die nog steeds interessant is om te bezoeken, alleen om te genieten van het prachtige zonsondergangpanorama.

8. Tindoi beschermd bos

Gelegen op een hoogte van 800 meter boven de zeespiegel op het eiland Wangi-Wangi, is het Tindoi-bos een beschermd bos dat vrij heilig is door de lokale gemeenschap. Achter de legende schuilt deze toeristische bestemming in Wakatobi echter een unieke biodiversiteit van verbazingwekkende tropische regenwouden. Deze plaats is ook geschikt om te verkennen tijdens een bezoek aan Wakatobi, vooral degenen onder u die een avontuurlijke geest hebben.

9. Fort Liya Togo

Niet alleen natuurtoerisme, Wakatobi redt ook historische toeristische attracties die verkend kunnen worden, namelijk Liya Togo Fort. Dit fort staat nog steeds sterk met de muren van het fort gemaakt van rots met eiwitlijm. Uniek, toch?

In dit toeristencomplex kun je ook een moskee bezoeken, de oudste moskee van Oost-Indonesië.

Dat is een lijst met tours die je moet bezoeken als je op vakantie bent naar Wakatobi. Als u nog andere informatie nodig heeft, u kunt die zoeken op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *