Moet proeven! 8 Heerlijke Culinaire Typische Banyuwangi

Wonderful Indonesia

Bron: Indonesia.travel

 

Banyuwangi culinair toerisme lijkt minder hoorbaar in vergelijking met natuurlijk toerisme. In feite is het typische eten van Banyuwangi niet minder interessant om van te genieten tijdens een bezoek aan de prachtige natuur. Er zijn verschillende unieke culinaire specialiteiten die je moet proberen als je naar Banyuwangi gaat.

In elke hoek van de stad vind je een verscheidenheid aan culinaire Banyuwangi. In feite zijn een aantal culinaire attracties van Banyuwangi ook goed beheerd en nodigen ze veel toeristen uit. Een vakantie naar Banyuwangi is zeker niet compleet als je het culinaire tourmenu niet proeft.

Banyuwangi Culinary Tour is rijk aan kruiden en heeft een unieke smaak. Veel van Banyuwangi’s specialiteiten zijn zelfs legendarisch geworden en de trots van de inwoners van Banyuwangi. Hier zijn Banyuwangi-specialiteiten die je moet proeven:

Sego Tempong

Sego Tempong is een zeer beroemde Banyuwangi culinaire tour. In de Osing-taal betekent tempong klap. Zo genoemd omdat de pittige smaak van de tempongrijst een gevoel geeft alsof je geslagen wordt.

Sego tempong bevat verschillende groenten zoals spinazie, kenikir, kool en basilicum die gekookt zijn. De groenten worden vervolgens gecombineerd met rijst en bijgerechten zoals tofu, tempeh, gebakken maïs bakwan en jambal vis. De rijst, groenten en bijgerechten worden vervolgens overgoten met pindasaus gegarneerd met kencur.

De beroemde Sego Tempong in Banyuwangi zijn Sego Tempong Mbok Nah op Jalan Letkol Sugiono, Kertosari, Banyuwangi en Warung Mbok Wah, Jalan Gembrung No. 22, Baungan, Glagah, Banyuwangi Regency.

Pittige kip

De volgende Banyuwangi culinaire tour is pittige kip. Dit ene gerecht kan ook een culinair alternatief zijn voor jullie pittige liefhebbers. Kip die eerst is gebrand, daarna verwerkt met een pittige en smakelijke saus. Genieten van pittige kip i met warme witte rijst en verse groenten geeft veel voldoening. U kunt Rantinem Spicy Chicken bezoeken op Jalan Raya Jember, Genteng.

Culinair door Sari

Culinair Bysari bevindt zich in Krajan Hamlet, Bysari, Glagah, Banyuwangi Regency. Deze culinaire markt is opgericht om de originele culinaire producten van de Osing-stam in Banyuwangi te behouden. Deze Banyuwangi culinaire tour is alleen elke zaterdagavond geopend.

In deze plaats vindt u een verscheidenheid aan Banyuwangi-specialiteiten en snacks, zoals tempongrijst, cawukrijst, kip-kesrut of uyah-tamarinde, lodoh kupat, pecel-rijst, kucur, kleefrijst kirip, cenil en koffie. Deze bijzondere culinaire variant is te verkrijgen tegen zeer betaalbare prijzen.

Sego Cawuk

Sego Cawuk heeft een hartige en zoete smaak die afkomstig is van de pindang saus. Deze rijst kan gevuld worden met verschillende soorten bijgerechten zoals pindang eieren, vispaprika’s, inktvispaprika’s, viseipaprika’s, kikil en zoete dendang. De rijst wordt vervolgens besprenkeld met geraspte kokosnoot en schaafsel van geroosterde maïs gekruid met chili, sjalotten, knoflook en een beetje zuur.

De meest bekende Sego Cawuk is Sego Cawuk Bu Mantih. Warung Sego Cawuk ligt in de buurt van station Rogojampi, precies op Jalan Wahid Hasyim, Prejengan, Rogojampi, Banyuwangi Regency.

Rawon Pecel

Dit voer combineert rawon met pecel. Deze Banyuwangi culinaire tour is een verfrissende combinatie van Pecel met speciale kruiden en hartige rawonsaus. Meestal wordt rawon-jus geserveerd zonder vlees. Je kunt Mbak Sumi’s Warung op Jalan Ahmad Yani bezoeken om culinair te genieten van rawon pecel.

Soto salade

Rujak soto is een typisch Banyuwangi-culinair met een combinatie van groentesalade en soto. Soto kan rundvlees, kip of penssoep zijn. Rujak soto wordt geserveerd door het schenken van stukjes rijstwafel, gesneden komkommer, stukjes tempeh, boerenkool, taugé, turibladeren, vlees, pens, kikil, darm, pindasaus en petis met pittige gele saus.

Meestal wordt rujak soto geserveerd met temulawak-ijs. Sommige plaatsen om te genieten van de beroemde rujak soto zijn Pondok Rujak Soto op Jl Basuki Rahmat 143 Karangagung Banyuwangi. Er is ook Rujak Soto Mbok Mbret, die zich op Jalan Raya Jember nummer 72, Banyuwangi bevindt.

Wonderful Indonesia

Pecel Pitik

Pecel Pitik is een typisch culinair product van de Osing-stam in Banyuwangi. Dit eten werd vroeger alleen geserveerd op het slametan-evenement in het traditionele dorp Kemiren. In de loop van de tijd is pecel pitik echter een speciaal culinair product geworden dat op elk moment kan worden genoten. Het hoofdingrediënt van pecel pitik is jonge scharrelkip die is gekruid en daarna in zijn geheel in de open haard is geroosterd.

Een portie pecel pitik bestaat meestal uit witte rijst, geraspte kip en verschillende groenten gemengd met bruine suiker en geraspte jonge kokosnoot. Pecel pitik heeft een pittige en hartige smaak door de kruiden en een vleugje geraspte kokos. Typische pecel pitik is te vinden in het traditionele dorp Kemiren.

Krokante Soep

Sop Kesrut is misschien een van de culinaire tours van Banyuwangi waar niet veel mensen van weten. In feite is de verwerkte jus heerlijk en gecombineerd met balungan of kippenbotten, hartig en mals, natuurlijk zal het erg lekker zijn op de tong. Je kunt deze Kesrut Sop vinden in Sop Kesrut Rodiyah, die zich in Segobang Village bevindt.

Benieuwd om Banyuwangi culinair te proberen? Plan direct een vakantie naar Banyuwangi. Als je meer informatie over Banyuwangi-toerisme nodig hebt, kun je die vinden op de website van Wonderful Indonesia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *